Bendovi Bendovi

Damir Imamović Sevdah Takht

“Takht” je nekada bilo ime za male, kamerne sastave koji su putovali Sredozemljem i svirali tradicionalnu muziku ovog podneblja.
Današnji Damir Imamović Sevdah Takht poziva se na tradiciju bendova koji prelaze granice trenutno aktualnih žanrova i uče iz različitih tradicija. Pored Damira Imamovića, Sevdah Takht čine:

Nenad Kovačić - Perkusionista i istraživač ritma, s višegodišnjim iskustvom u bavljenju ritmovima Balkana, Afrike i arapskog svijeta. Svira u bendovima Afion, Antenat, Živa voda, Mimika, Truth ≠ Tribe i dr. Autor je muzike za filmove i pozorište. Redovno drži radionice iz djembea i afričkih ritmova, kao i frame druma.

Ivan Mihajlović - Bassista, autor i producent. Svirao u bendovima Naked, SviNaPod, Menson Benson, Plava kuća, Nikola Vranjković i dr. Nekoliko godina se usavršavao u SAD. Autor je muzike za filmove i pozorišne predstave.

Ivana Đurić - Virtuozna violinistica klasične i sevdalijske naobrazbe. Učila je klasičnu muziku u BiH i Francuskoj, sevdah kao članica orkestra RTV BiH u Sarajevu. Redovno nastupa u BiH i inostranstvu baveći se različitim žanrovima muzike.

NEWSLETTER